Yağ Enjeksiyonları
Yağ enjeksiyonu, sadece yüze değil aynı zamanda vücudun çeşitli bölgelerine de uygulanabilen estetik bir müdahaledir. Bu prosedürün amacı, herhangi bir nedenle ciltte meydana gelen deformasyonları düzeltmektir. Yağ enjeksiyon tekniği, ciltte daha yumuşak bir cilt altı çöküşleri elde etmek veya ciltte hiç çökme olmasa bile daha estetik bir görünüme sahip olmak için alanı doldurmak için kullanılır.
Yüz yağ enjeksiyonu için kullanılacak yağ nereden toplanır?
Yüz yağ enjeksiyonu için kullanılacak yağ, bireyin vücudundan toplanır. Karın neredeyse herkesin en yaygın yağ birikimi alanı olduğundan, yüze enjekte edilecek yağın genellikle karın bölgesinden toplanması tercih edilir. Bununla birlikte, yüze enjekte etmek için bel veya kalçalardan da yağ toplanabilir. Özetle, yağ vücudun birçok yerinden toplanabilir. Göz altı torbalarını aynı anda çıkarmak için göz altı bölgesinden bile toplanabilir. Ayrıca, yağ kol ve bacaklardan da toplanabilir.
Yüz yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?
Yüz yağ enjeksiyonunu gerçekleştirmek için genellikle lokal anestezi tercih edilir. Bununla birlikte, bazı durumlarda genel anestezi altında yapılabilir. Genel anestezi, özellikle bir dizi müdahale yapılacaksa gerekli olabilir. Kişinin vücudundan yağ toplandıktan sonra toplanan yağ, enjeksiyona hazırlanmak için yıkama ve santrifüj gibi çeşitli işlemlere tabi tutulur. Daha sonra yağ, bir enjektör yoluyla deri altına aktarılır. Daha sonra yüz yağ enjeksiyon prosedürü sona erdirilir.
Yüz yağ enjeksiyonu kalıcı bir dolgunluk sağlayacak mı?
Yağ enjeksiyonundan sonra yüzdeki dolgunluğun kalıcılığının birkaç faktöre bağlı olduğunu söylemek yanlış değildir. Bireyin karşısında orijinal yağın kalıcılığı ne kadar yüksek olursa, yüze enjekte edilen yağın olasılığı o kadar yüksek olur. Örneğin, dolgun yanaklar elde etmek için yüze enjekte edilen yağ, birey vücut ağırlığını koruduğu sürece kalıcı olacaktır. Bununla birlikte, kilo vermek yanaklar da dahil olmak üzere tüm vücutta yağ kaybı ile ilişkilidir; bu nedenle, yağ enjeksiyonuyla elde edilen dolgunluk da kaybolacaktır.
Yüz yağ enjeksiyon prosedürü ne kadar sürer?
Prosedürün süresi, amacına ve bölgeye aktarılan yağ miktarına bağlı olarak değişecektir. Prosedür genellikle 30 ila 60 dakika içinde tamamlanır. Bununla birlikte, çeşitli nedenlerle yüzünde çökmeler ve düzensiz deformiteler varsa, enjeksiyon prosedürlerinin daha uzun sürmesi gerekebilir.
Yüzün hangi kısımları yağ enjeksiyonu için en yaygın bölgelerdir?
Yüz yağ enjeksiyonu çoğunlukla dudakları dolgunlaştırmak, ağız çevresindeki derin kırışıklıkların görünümünü hafifletmek ve elmacık kemiklerini ve alt çeneyi arttırmak için yapılır.
Bir bakıma estetik bir görünüm elde etmek için en sık yüz yağ enjeksiyonu tercih edilir. Bu prosedür, yüzünde küçük kontur değişiklikleri elde etmek için bir ameliyat geçirme ihtiyacını ortadan kaldırdığından, son zamanlarda bu müdahale için talepleri arttırmıştır.
Ameliyattan sonra yüzün gelecekteki görünümünü öngörmek için yüz estetiği ameliyatından önce yüz yağ enjeksiyonu yapılabilir. Örneğin, artırılmış bir çeneye sahip olmak isteyen bir hasta, gelecekteki yüz görünümlerini önceden deneyimlemek için alt çene ameliyatından önce yağ enjeksiyonundan hoşlanabilir. Hasta yağ enjeksiyonunun sonuçlarını tatmin edici bulursa cerrahi planlanabilir.
Yüz yağ enjeksiyonundan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Prosedür tamamlandıktan sonra enjeksiyon bölgesine soğuk kompres uygulanır. Amaç, olası şişlikleri azaltmak ve en aza indirmektir. Bununla birlikte, soğuk sıkıştırma herhangi bir rahatsızlığa neden olmaz. Çünkü enjeksiyon bölgesine genellikle 15 dakikada bir sadece buz torbaları veya soğuk jel uygulanır.
Müdahale alanında iki gün boyunca hafif bir şişme olabilir. Sadece dudak büyütmede, şişlik daha uzun sürebilir ve şişmenin hacmi, yüzün diğer bölgelerinde yapılan yağ enjeksiyonlarına kıyasla biraz daha fazla olabilir. İşlemden bir gün sonra yüz yıkanabilir. İşlemden beş gün sonra müdahale alanına hafif bir masaj uygulamak gerekebilir.
Müdahale sonrasında tedavi edilen bölgeye küçük bandajlar yerleştirilir ve genellikle aynı günün sonunda veya ertesi gün çıkarılır. Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için beş gün boyunca antibiyotik kullanılması gerekebilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Yüz Yağ Enjeksiyonu Makülasyona Neden Olur mu?
Yüz yağ enjeksiyonu, iğnenin cilde enjekte edildiği bir müdahaledir. Bunun dışında cildin yüzeyinde ek müdahale yapılmaz; bu nedenle, makülasyona neden olmak mümkün değildir.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Yapmak İçin Bir Kesi Yapılıyor mu?
Hayır. Toplama veya enjekte etme için kesik yapılmaz
Yüz Yağ Enjeksiyonu Tekrarlanabilir mi?
Yağ enjeksiyonu, ilk yüz yağ enjeksiyonunu takiben 6 ay sonra tekrar yapılabilir.
Tekrarlanan Yüz Yağ Enjeksiyonu Herhangi Bir Risk Götürüyor mu?
Tekrarlama prosedürü sadece hafif bir cilt rengiyle ilişkilidir. Ancak, risk düşüktür.
Yüz Enjeksiyonu Sonrası Ne Kadar Yağ Kalıcı Olacak?
Araştırmalar, transfer edilen yağın yaklaşık yarısının sadece 6 ay hayatta kalabileceğini göstermiştir.
Enjekte edilen yağ yüzdeki hangi bölgelerde daha kalıcı olacak?
Yağ, yüzün daha az hareketli bölgelerinde daha kalıcı olacaktır. Aktif olarak hareket eden bölgelerde kalıcılık daha az olacaktır.
Yüz Cerrahisinin Potansiyel Sonuçlarını Önceden Deneyimlemek için Yüz Yağ Enjeksiyonu Yapılabilir mi?
Yüz yağ enjeksiyonu ameliyattan önce yapılabilir, böylece hasta sonuçları önceden deneyimleyebilir.
Ameliyathanede Yüzde Yağ Enjeksiyonu Yapılıyor mu?
Ameliyat olmamasına rağmen, steril koşullar altında yüz yağ enjeksiyonu yapılmalıdır. Bu nedenle ameliyathanede yapılabilir.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Sonrası İnsanlar Hastanede Kaç Gün Kalıyor?
Yüz yağ enjeksiyonu, hastanın klinik bir ortamda kalmasını gerektiren bir prosedür değildir. Hasta, prosedürün aynı gününde günlük yaşamın aktivitelerine dönebilir.
Yüz yağ enjeksiyonundan önce nelere dikkat edilmelidir?
Kan incelticiler işlemden önce 10 gün boyunca kullanılmamalıdır. Hasta doktora kullandığı ilaçlar hakkında bilgi vermelidir.
Yüz Yağ Enjeksiyonundan Sonra Krem Kullanıma İzin Verilir mi?
Nemlendirici krem işlemden bir gün sonra kullanılabilir.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Sonrası Saunaya İzin Verilir mi?
Yüzdeki olası şişmeyi en aza indirmek için, işlemden yaklaşık bir hafta sonra buhar maruziyetinden kaçınılmalıdır.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Çürüklere Neden Olur mu?
Morarma bir dereceye kadar ortaya çıkabilir, ancak son derece belirsiz ve hafif olacaktır. Ancak, birkaç gün içinde kaybolacak.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Ağrıya Neden Olur mu?
Sadece enjeksiyon nedeniyle hafif bir ağrı hissi olabilir. Acıdan iyileşme hızlı olacaktır. Ayrıca ağrı kesiciler de kullanılabilir.
Aktarılan Yağın Rezorpsiyonu Nedeniyle Yüz Asimetrisi Oluşacak mı?
Hayır. Yüz enjeksiyon prosedüründe aktarılan yağ homojen olarak emilir. Aktarılan yağın emilmesinden sonra yüzdeki simetrik görünüm rahatsız edilmeyecektir.
Göz Kapaklarına Yüz Yağ Enjeksiyonu Prosedürü Uygulanabilir mi?
Evet. Yüzdeki herhangi bir bölge gibi yağ da göz kapaklarına enjekte edilebilir.
Yara İzleri Yüz Yağ Enjeksiyonu ile Ortadan Kaldırılabilir mi?
Yara izinin görünümüne bağlı olarak, izler ortadan kaldırılabilir veya görünümleri hafifletilebilir.
Yüz yağ enjeksiyonundan sonra düzenli pansuman gerekli mi?
İşlemden sonra pansuman gerekmez.
Yüz Yağı Enjeksiyonu Sonrası Makyaj Yapılmasına İzin Verilir mi?
İşlemden sonra yaklaşık 5 gün boyunca kozmetik kullanımı önerilmez.
Yüz Yağ Enjeksiyonunun Dolgulardan Farkı Nedir?
Kişinin vücut yağı yüz yağ transfer prosedüründe kullanılır. Doldurma, doldurma etkisine sahip olmak için sentetik malzemenin transferini içerir.
Enjekte Edilmiş Yağın Enjeksiyon Alanında Kalması İçin Sürenin Uzunluğu Tahmin Edilebilir mi?
Hayır. Aktarılan yağın enjeksiyon bölgesinde kalacağı süre, işlemden önce tahmin edilemez.
Yüz Yağı Enjeksiyonu Prosedürü Her Yaşta Uygulanabilir mi?
Tabii ki, bu prosedürden her yaşta faydalanmak mümkündür.
Gebe Kadınlara Yüz Yağ Enjeksiyonu Uygulanabilir mi?
Yüz yağ enjeksiyonu, risk düşük olmasına rağmen enfeksiyonla ilişkilidir. Bu nedenle, hamilelik ve emzirme döneminde önerilmez.
Göz Altı İçi Boş Alanlar Yüz Yağ Enjeksiyonu ile Çözülebilir mi?
Prosedür göz altı bölgesinde de yapılabilir.
Diyet yapan bireyler yüz yağ enjeksiyonundan geçebilir mi?
Diyet işlemi sırasında vücutta yağ kaybı olacağından, diyet programının bitiminden sonra yüz yağ enjeksiyonunun yapılması uygun olacaktır.
Yüz Yağ Enjeksiyonu Alerjiye Neden Olur mu?
Prosedür sadece bireyin vücudundan hasat edilen yağın transferini içerdiğinden, alerjik reaksiyon riski yoktur.
Yüz Yağ Enjeksiyonunda Ne Tür İğne Kullanılır?
Yağı çıkarmak için 2,4 mm’lik bir kanül kullanılır. Müdahale bölgesine yağ aktarmak için; 0.7-mm, 0.9-mm veya 1.2-mm kanüller kullanılır.